Adevarata rugaciune lucreaza in adancurile noastre cele mai intime

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Adevarata rugaciune lucreaza in adancurile noastre cele mai intime

Domnul a spus: “Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta şi, închizând uşa, roagă-te Tatălui tău Care este întru ascuns; şi Tatăl tău, Care vede întru ascuns, îţi va răsplăti la arătare” (Mt. 6, 6). Adevărata rugăciune lucrează în adâncurile noastre cele mai intime, pe care învăţăm să le ascundem de privirile din afară. Dacă mă avânt acum în astfel de chestiuni sacre pentru fiecare dintre noi, sunt silit să o fac de atmosfera tragică de tensiune din lume, şi mai cu seamă, de propria mea conştiinţă că împreună Îi aparţinem lui Hristos. Împărtăşim, prin urmare, ceea ce ni s-a dat să cunoaştem printr-un dar venit de Sus.

Hristos ne-a dat cuvântul pe care L-a primit de la Tatăl (cf. In. 17, 14). A vorbit despre Sine Însuşi ca despre piatra de care se vor zdrobi toţi cei ce vor cădea pe ea şi care îi va face praf pe toţi cei asupra cărora va cădea (cf. Mt. 21, 44). Cum anume însă? Oare noi vom cădea pe această piatră mare şi minunată, sau piatra va cădea peste noi? Nu ştim. Dar oricum ar fi, suntem azvârliţi într-o lume alcătuită de realităţi a căror existenţă nu o bănuiam înainte.

(Arhimandritul Sofronie, Rugăciunea – experienţa vieţii veşnice, Editura Deisis, Sibiu, 2001, p. 65)

Categoria: Articole

Cautare:

Adevarata rugaciune lucreaza in adancurile noastre cele mai intime

Vizualizari: 303

Id: 8416

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.