Alfa si Omega

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Alfa si Omega

Despre Domnul, Mântuitorul nostru, Care ne-a mântuit pe noi prin moartea Sa pe Cruce, s-a zis că El este Mielul Cel junghiat de la întemeierea lumii (Apoc. 13, 8). Prin urmare, la întemeierea lumii s-a avut în vedere moartea pe Cruce, altfel spus întemeierea lumii s-a săvârşit potrivit ideii Crucii. Dacă istoria lumii şi mai ales a omului a fost după aceea o împlinire a acestui plan, ce stă la temelia întemeierii lumii, se cuvine să spunem că Crucea Domnului a fost scopul istoriei premergătoare ei şi este punctul de plecare al istoriei care i-a urmat. Ea e puterea care pune în mişcare tot ce se întâmplă în lume; tot ea va pune capăt curgerii întâmplărilor din timp. Când se va arăta semnul Fiului Omului vor veni îndată Judecata, la care se va hotărî soarta pământenilor, şi începutul vieţii celei noi.

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Răspunsuri la întrebări ale intelectualilor, vol. I, Editura Cartea Ortodoxă, 2007, p. 31)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Alfa si Omega

Vizualizari: 558

Id: 17581

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.