Aminteste-ti de ispitele sfintilor si fii linistit!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Aminteste-ti de ispitele sfintilor si fii linistit!

În general vorbind, gândurile tale sunt omeneşti. Începe să te încrezi în Atotputernicul Dumnezeu şi totul se va risipi întru nimic; „Nici un fir de păr din capul vostru nu se va clinti” (Luca 21, 18). „Iisus Hristos, ieri şi azi şi în veci, este acelaşi” (Evrei 13, 8). Aminteşte-ţi de ispitele sfinţilor şi fii liniştit. Nu te întrista, căci demonul patimii plăsmuieşte imagini provocatoare şi înşelătoare pentru a induce o predispoziţie rea şi periculoasă. În timp ce reflectând la nesiguranţa timpului morţii noastre, noi ne liniştim. Rugaţi-vă, copiii mei, şi nu vă temeţi. Prea Sfânta Născătoare de Dumnezeu, ocrotitoarea noastră, ne va dărui din nou biruinţa. Gândeşte-te la preţiosul suflet al surorii tale şi la valoarea sa nemărginită – căci Hristos a murit şi pentru ea.

Să ai răbdare în toate; aminteşte-ţi că Hristos a fost batjocorit, pălmuit, biciuit şi în cele din urmă răstignit pe Cruce. Întrucât El a pătimit toate acestea pentru noi, şi noi trebuie să pătimim lucruri asemănătoare pentru dragostea Sa, dar şi pentru mântuirea noastră, a celor care avem atâtea păcate. Consideră orice cuvânt rău pe care ţi-l spun ca pe o cunună de aur.

(Comori duhovniceşti din Sfântul Munte Athos – Culese din scrisorile şi omiliile Avvei Efrem, Editura Bunavestire, 2001, p. 248)

 

Categoria: Articole

Cautare:

Aminteste-ti de ispitele sfintilor si fii linistit!

Vizualizari: 586

Id: 19515

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.