Ar trebui sa ma detasez de continutul dialogului cu cei consiliati

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ar trebui sa ma detasez de continutul dialogului cu cei consiliati

Ferească Dumnezeu să mă detaşez! Mă feresc foarte tare să mă detaşez. Asta mi-ar împietri inima. Nu, dimpotrivă, mă rog: „Doamne, dă-mi să mă implic, nu să mă detaşez!” Câteodată eşti frânt de durere. Povesteşte Părintele Sofronie că era la Muntele Athos împreună cu Sfântul Siluan şi se uitau pe mare. Era furtună şi era o barcă prinsă în furtună. Unul dintre călugări spune: „Mă doare inima pentru ei, cât se chinuie!" Şi Sfântul Siluan zice: „Dacă te doare inima pentru ei, se vor salva, vor scăpa”. Şi-atunci, dacă mă doare inima pentru cel pe care-l consiliez, avem nădejde. Altfel, nu mi-aduc aminte de el la rugăciune. Eu nu pot să strig la Dumnezeu dacă nu mă doare. Şi cu cât e durerea mai mare şi oboseala mai mare, cu atât nădejdea mea că n-a fost degeaba e mai mare, cred că lucrează Dumnezeu. Dar, după ce acesta pleacă de la mine, îl încredinţez cu totul lui Dumnezeu şi nu mă implic sentimental în povestea lui... E ceva paradoxal aici, e darul lui Dumnezeu, darul de a plânge cu cel ce plânge şi de a te bucura cu cel ce se bucură... Nu e uşor! Fără rugăciune rămânem la cheremul stărilor noastre sufleteşti şi cădem în judecare, în nerăbdare, în predică goală... Nu e uşor. Dar cu Domnul totul e posibil. Şi El e milostiv cu neputinţele noastre.

(Monahia Siluana Vlad, Meşteşugul bucuriei vol.2, Editura Doxologia, Iaşi, 2009, p. 128)

Categoria: Articole

Cautare:

Ar trebui sa ma detasez de continutul dialogului cu cei consiliati

Vizualizari: 362

Id: 21032

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.