Asa te vei smeri

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Asa te vei smeri

Păunul este mai frumos decât toate păsările, şi pentru această frumuseţe se mândreşte, întinde aripile sale, face coada lui ca o roată, se îngâmfă, iar pe urmă, uitându-se la picioarele sale care sunt negre şi urâte, strânge iarăşi penele sale şi se smereşte.

Când va veni la tine, o, omule, vântul slavei deşarte să te umfle, şi să ţi se pară că eşti mai bun decât alţii, fiindcă te laudă şi te cinstesc, gândeşte-te la picioarele tale, adică la trupul tău, că este făcut din pământul cel călcat, în care iarăşi te vei întoarce la urmă. Şi aşa te vei smeri. Să mulţumeşti când eşti defăimat pentru Hristos, ca să te slăveşti împreună cu Dânsul în Împărăţia Lui cea cerească, unde este adevărata slavă, cinste nespusă şi veselie negrăită. Care facă-se ca noi toţi să o dobândim.

(Agapie Criteanu, Mântuirea păcătoșilor, Editura Egumenița, 2009, p. 260)

Categoria: Articole

Cautare:

Asa te vei smeri

Vizualizari: 468

Id: 10225

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.