Ascultarea care ne face liberi

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ascultarea care ne face liberi

Cei ce s-au adus jertfă pe altarul ascultării prin stareţii lor au fost în special monahii. Dar ce este un stareţ? – se întreabă F.M. Dostoievski. Stareţ este acela care îţi ia sufletul dumitale, voia dumitale şi le introduce în sufletul său şi în voia sa. Din momentul în care ţi-ai ales un stareţ, dumneata te lepezi de voia proprie şi i-o predai lui sub o deplină ascultare, cu o totală lepădare de sine. Această măiestrie, această şcoală a vieţii, este primită de bunăvoie de către cel ce se leapădă de sine cu nădejdea ca, după o îndelungata încercare, să se biruie pe sine, să pună stăpânire pe el însuşi, în aşa măsură încât să poată atinge, în sfârşit, printr-o ascultare ce durează o viaţă întreagă, o desăvârşită libertate, adică eliberarea de el însuşi, să poată scăpa de soarta acelora care, după ce au trăit o viaţă întreagă, nu s-au putut găsi pe ei înşişi.

(Arhimandrit Paulin Lecca, Adevăr și Pace, Tratat teologic, Editura Bizantină, București, 2003, p. 82)

Categoria: Articole

Cautare:

Ascultarea care ne face liberi

Vizualizari: 413

Id: 5600

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.