Ascultarea fata de Biserica

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ascultarea fata de Biserica

Domnul ne-a poruncit să ascultăm de învățătorii și păstorii Bisericii, care au fost puși și hirotoniți de Apostoli, a căror succesiune se continuă până în vremurile noastre și va continua până la sfârșitul veacurilor. Iar cine nu ascultă de ei „să-ți fie ție ca un păgân și ca un vameș” (Matei 18, 17). Și către Apostoli, Domnul a spus: „Cel ce vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă, și cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine” (Luca 10, 16); iată cât de importantă este ascultarea de Sfânta Biserică, de dogmele și învățătura ei, care sunt întărite de Sinoadele Ecumenice și de autoritatea Sfinților Părinți. (Sfântul Cuvios Macarie de la Optina)

(Filocalia de la Optina. Volumul II, traducere de Cristea Florentina, Editura Egumenița, Galați, 2010, p. 416)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Ascultarea fata de Biserica

Vizualizari: 345

Id: 9383

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.