Atitudinea superficiala fata de biserica ucide credinta copiilor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Atitudinea superficiala fata de biserica ucide credinta copiilor

Unii au talent să improvizeze pe loc un discurs, alţii, când vine vorba despre copii, au nevoie de timp pentru a se pregăti minuţios, citind mult şi luând câteva notiţe. Alegând o temă pentru discuţie, este bine dacă, înainte de aceasta, vom cere sfat de la persoane cu mai multă experienţă în acest domeniu, de la preoţi duhovnici, de la cei care sunt mai în vârstă decât noi.

Este important, ca toate discuţiile, toate acţiunile şi mişcările vieţii religioase să fie pătrunse de iubire pentru Dumnezeu şi oameni. Ele pot fi ţinute din obligaţie, dar niciodată să nu fie formale. Atitudinea superficială faţă de viaţa bisericească ucide credinţa, mai ales la copii. Să ne oprim asupra câtorva probleme generale şi asupra unor aspecte educaţionale.

La Cina cea de Taină Hristos se ruga: „Nu mă rog ca să-i iei din această lume, ci să-i păzeşti pe ei de cel viclean” (In. 17, 15). Copiii trebuie pregătiţi pentru evitarea răului acestei lumi, a ispitirilor şi a patimilor ei, dar nicidecum să se izoleze de ea; trebuie să le insuflăm capacitatea de a înfrunta această lume şi de a păstra credinţa în mijlocul necredinţei, curăţia în mijlocul murdăriei şi al păcatului. Pentru realizarea acestui obiectiv e nevoie să avem o credinţă activă şi vie şi să-L iubim pe Hristos şi pe aproapele nostru. Atitudinea creştinismului faţă de lume, după cum afirma Cuviosul Maxim Mărturisitorul, trebuie să fie „nici simţitoare, nici nesimţitoare, ci compătimitoare”.

(Pr. prof. Gleb Kaleda, Biserica din casă, Editura Sophia, Bucureşti, 2006, pp. 62)

Categoria: Articole

Cautare:

Atitudinea superficiala fata de biserica ucide credinta copiilor

Vizualizari: 396

Id: 21127

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.