Austeritatea Bisericii primare

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Austeritatea Bisericii primare

Când au apărut pentru prima dată cazuri în care creștinii săvârșeau păcate de moarte, Biserica a luat atitudine. Deoarece Hristos n-a venit ca să judece lumea, ci ca să mântuiască lumea, și pentru că Biserica nu există ca să osândească lumea, ci ca să o salveze, le-a primit pocăința. Așadar, Biserica i-a primit pe cei botezați care au păcătuit – este inacceptabil ca un creștin să păcătuiască de moarte -, a primit pocăința lor, dar în anumite limite. Este cunoscută austeritatea Bisericii primare. (…) Stăteau în pronaos doi, trei sau patru ani, până când Biserica se încredința, se asigura că s-au lepădat de păcat, nu numai că s-au pocăit pentru faptul respectiv, ci și pentru întreaga stare, pentru întreaga lucrare care avusese loc înăuntru lor, ca să ajungă să săvârșească păcat de moarte. Așadar, Biserica se asigura că pocăința era deplină și-i primea în sânurile ei.

(Arhim Simeon Kraiopoulos, Adame, unde ești?, Editura Bizantină, p. 114)

Categoria: Articole

Cautare:

Austeritatea Bisericii primare

Vizualizari: 213

Id: 18553

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.