Barbatii duhovnicesti plang mai mult decat mamele la mormantul fiilor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Barbatii duhovnicesti plang mai mult decat mamele la mormantul fiilor

Nu tuturor le este dat să înţeleagă de ce bărbaţii duhovniceşti, care au lepădat tot ce este în această lume, plâng nu mai puţin, ba chiar mai mult decât femeile, decât mamele asupra mormintelor preaiubiţilor lor fii. Ei, sihaştrii, plâng văzând înlăuntrul lor întunecatul hău: adâncile rădăcini ale „cunoaşterii răului” pe care a le smulge este cu neputinţă prin propriile puteri. Celor ce nu au cunoscut acea stare a duhului nostru, cele spuse le vor rămâne pentru totdeauna neînţelese. Această taină se ascunde de ochi străini, nu pentru că la Dumnezeu ar fi părtinire, ci pentru că un astfel de har nu se încredințează decât celor ce înșiși se încredințează pe sine lui Dumnezeu-Hristos. Iar harul acesta este de asemenea un dar al dragostei lui Dumnezeu, fără de care lacrimile nu vor curge.

(Arhimandrit Sofronie, Vom vedea pe Dumnezeu precum este, București, Editura Sofia, 2005, pp. 21-22)

Categoria: Articole

Cautare:

Barbatii duhovnicesti plang mai mult decat mamele la mormantul fiilor

Vizualizari: 328

Id: 8157

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.