Binele si raul nu stau impreuna

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Binele si raul nu stau impreuna

Străduinţa fiarei de „a pecetlui pe toţi” oamenii cu numărul său nu este greu de înţeles. Binele şi răul sunt potrivnice unul altuia, nu pot sta împreună niciodată, aşa cum nu stă lumina cu întunericul. Nu puteţi sluji şi lui Dumnezeu şi lui mamona, zice Domnul Hristos (Matei 6, 24). Aşa cum Dumnezeu, care este Binele suprem şi izvorul a tot binele, cere de la ucenicii Săi să-L iubească din toată inima, din tot sufletul şi din tot cugetul (Matei 27, 37); tot aşa şi diavolul, care este întruparea răului, nu poate cere de la oameni altceva decât răul. La sfârşit, când fiara va avea putere mare asupra oamenilor şi va da război sfinţilor, nu va mai lupta împotriva oamenilor numai cu minciuna şi cu vicleşugul, ci va folosi sila, constrângerea, va sili pe oameni ca să-i facă voia să săvârşească păcatul, chiar fără să vrea.

Cei care au trecut prin închisorile ateiste din vremea noastră mărturisesc că au fost siliţi să batjo­corească Sfintele Icoane, Sfintele Taine, Sfintele Slujbe ale Bisericii; să rostească blasfemii şi să se lepede de Dumnezeu, cu vorba şi cu fapta, cu intenţia vădită de a-i face să săvârşească păcate grave, ca să-şi piardă sufletul. Dar aceste silnicii drăceşti au devenit suferinţe martirice, prilej de încununare şi nu de pieire sufletească, pentru cei care le-au răbdat fără să se închine fiarei.

(Ieromonah Petroniu Tănase, Chemarea Sfintei Ortodoxii, Editura Bizantină, București, 2006, p. 141)

 

Categoria: Articole

Cautare:

Binele si raul nu stau impreuna

Vizualizari: 454

Id: 5060

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.