Bogatii au saracit vs. Bogatii vor saraci

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Bogatii au saracit vs. Bogatii vor saraci

Bogații au sărăcit deoarece, așa cum omul este muritor și viața este trecătoare, la fel este și bogăția. Bogații vor sărăci, pentru că vor pierde viața veșnică - făcându-se robi inimii și pântecelui.

Mântuitorul nostru Iisus Hristos, dar și Sfinții Părinți ne îndeamnă să ascultăm Cuvântul lui Dumnezeu și să păzim poruncile Sale, dintre care cea mai mare este să ne iubim unii pe alții. Bogații au sărăcit, pentru că ei nu vor să audă Cuvântul lui Dumnezeu și iubesc mai mult lucrurile lumești și stricăcioase, decât pe oameni. Sunt însă și bogați care, chibzuiți fiind, au știut să își agonisească comoară și în cer: Avraam, Iov, Solomon.

Bogații vor sărăci, deoarece ei nu vor dobândi viața cea veșnică. Putem aminti parabola bogatului nemilostiv și a sărmanului Lazăr. Averea l-a ajutat pe bogat să se desfăteze, să se bucure de lumea trecătoare, însă nu i-au oferit veșnicia. Lazăr, însă, fiind bogat duhovnicește, a câștigat Împărăția Tatălui.

Toate acestea sunt lecții pentru noi. Să încercăm să transformăm bunătățile lumii în căi spre veșnicie și să nu fim iubitori de arginți ca Iuda, care pentru treizeci de arginți a pierdut viața veșnică. Să tindem spre desăvârșire și spre împlinirea scopului vieții noastre pământești: mântuirea.

Categoria: Liturgica

Cautare:

Bogatii au saracit vs. Bogatii vor saraci

Vizualizari: 386

Id: 25455

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.