Ca sa intri in “guvernul” lui Dumnezeu, trebuie sa devii “senator”al lui Dumnezeu…

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ca sa intri in “guvernul” lui Dumnezeu, trebuie sa devii “senator”al lui Dumnezeu…

Când te înalţi pe culmi, Hristos Se înalţă înlăuntrul tău, Cel căutat în toată viaţa duhovnicească. Ca să intri în “guvernul” lui Dumnezeu, trebuie să devii “senator” al lui Dumnezeu, şi nu plinitorul voii tale. Mijlocirea dumnezeiască este necesară. Starea de astăzi poate fi înfruntată doar duhovniceşte şi nu lumeşte.

Astăzi oamenii se învârt în jurul lor, de aceea se au în centru pe ei înşişi, nu pe Hristos. Ca să ajungă să cugete la celălalt trebuie ca mai întâi mintea să se afle în Hristos. Tot răul care se întâmplă în lume este pentru că lipseşte iluminarea dumnezeiască. Bunul Dumnezeu dăruieşte lumina Lui doar celor care au intenţia bună.

Starea în care se găseşte lumea se datorează celor care trăiesc în păcat. Apostazia a sosit şi acum rămâne doar să vină “fiul pierzării”. El va veni turbat de ură, ...iar noi vom trece ca printr-o boare de vânt. Lumea s-a ridicat, şi noi trebuie să ne ridicăm cu multă rugăciune. Prigoana va dura puţin, trei ani şi jumătate. Zilele se vor scurta pentru cei aleşi. Nu-şi vor da seama când vor trece. Dumnezeu nu-l va lăsa pe om lipsit de ajutor! Hristos va interveni, va da lovitură acestui întreg sistem, va călca tot răul şi în final va scoate ceva bun. Şi toţi oamenii vor crede. Astfel, Evanghelia va fi propovăduită în lumea întreagă. Şi atunci Hristos va veni ca Judecător, ca să judece lumea. O altă Judecată, o altă mijlocire a lui Hristos, ca să ajute făptura Lui!

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Mica Filocalie, Editura Egumeniţa, 2009, pp. 124-125)

Categoria: Articole

Cautare:

Ca sa intri in “guvernul” lui Dumnezeu, trebuie sa devii “senator”al lui Dumnezeu…

Vizualizari: 472

Id: 13940

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.