Calea cunoasterii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Calea cunoasterii

Pe Dumnezeul Care, în esenţa Sa, este dincolo de orice concept, de orice nume şi de orice chip, Biserica lui Hristos Îl cunoaşte în experienţa ei de veacuri. Şi prin ultima experienţă cu putinţă omului, Părinţii noştri au devenit părtaşi ai acestei cunoştinţe şi ne-au lăsat-o ca pe o moştenire preţioasă şi de neînstrăinat. Smeritul nostru Dumnezeu nu defaimă nimicnicia noastră şi nu ne-a refuzat fericirea de a-L cunoaşte în măsura bunăvoinţei Sale faţă de om (Matei 11, 27).

Calea noastră spre cunoaşterea lui Dumnezeu nu trece prin cărţi, ci prin credinţa în cuvântul lui Hristos; această credinţă face să pogoare mintea noastră în inima înflăcărată de iubire pentru Hristos. Pogorâm în adâncul acestui ocean care este inima omului. Cunoaştem preţul acestei scufundări; ea este condiţionată de greutatea suferinţelor noastre. Acolo, în străfunduri, mâna lui Dumnezeu ne cuprinde cu gingăşie şi ne ridică la cer.

(Arhim. Sofronie Saharov, Fericirea de a cunoaște calea, Editura Pelerinul, p. 162)

Categoria: Articole

Cautare:

Calea cunoasterii

Vizualizari: 315

Id: 24166

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.