Cand cainta pentru pacate e prea tarzie

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cand cainta pentru pacate e prea tarzie

Pe pământ sufletul poate, cu ajutorul harului dumnezeiesc, să ajungă a se cunoaște și prin căință sinceră să capete de la Dumnezeu ietare de păcatele sale, pe când dincolo de mormânt, sarcina de a-i descoperi sufletului păcătoșenia sa o au îngerii cei căzuți. Dracii, ca unii ce sunt stăpânii răului pe pământ, îi înfățișează acum toate faptele sale cele rele, amintindu-i și împrejurările ce au însoțit lucrarea răului. Sufletul își va recunoaște atunci greșelile sale și prin aceasta va preveni judecata lui Dumnezeu. Astfel Judecata lui Dumnezeu nu e alta decât aceea pe care sufletul și-o dă singur. Păcatele pentru care sufletul s-a căit pe pământ nu i se mai socotesc acum, și nici nu se mai face pomenire de ele nici la vămi, nici la judecată.

Îngerii cei buni, din partea lor, înfățișează la vămi faptele cele bune ale sufletului.

(Părintele Mitrofan, Viața repausaților noștri și viața noastră după moarte, Editura Credința Strămoșească, Petru Vodă – Neamț, 2010, p. 29)

Categoria: Articole

Cautare:

Cand cainta pentru pacate e prea tarzie

Vizualizari: 211

Id: 17348

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.