Cand cineva te nedreptateste, roaga-te pentru el!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cand cineva te nedreptateste, roaga-te pentru el!

Dacă rugăciunea ta este roditoare, ajungi la înălțime, altfel te enervezi. Să nu-L uităm pe Hristos Care S-a răstignit pentru noi. „Izbăvește-ne Tu, Cel Care Te-ai jertfit pentru noi!”. Dumnezeu este un ocean de bunătate.

Dacă cineva ne nedreptățește, să ne rugăm pentru el. În aceste cazuri eu spun: „Dumnezeul meu, Te rog să nu osândești pe acest om din pricina mea!”. Și rostind „Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă pe mine, păcătosul!” îl ridic pe cel ce m-a nedreptățit la înălțime și atunci este ca și cum s-ar ruga el. Tu numai să te rogi dintru început pentru el, iar acesta va fi luminat de sus. Duhul tău să fie alături de el. Dar acestea nu se pot spune, pentru că rugăciunea este un lucru nevăzut.

(Ca aurul în topitoare. Viața mucenicească a unui Iov al zilelor noastre: Anastasie Malamas, Traducere din limba greacă de Ieroschimonah Ștefan Nuțescu, Editura Evanghelismos, București, 2012, pp. 43-44)

Categoria: Articole

Cautare:

Cand cineva te nedreptateste, roaga-te pentru el!

Vizualizari: 247

Id: 9366

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.