Cand se oficiaza Utrenia?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cand se oficiaza Utrenia?

În trecut, dar și astăzi în unele mănăstiri, Utrenia se oficia în ultima parte a nopții, cu două-trei ore înainte de răsăritul soarelui. Astăzi, numai Utrenia Paștilor mai păstrează peste tot caracterul nocturn al Utreniei de odinioară, fiind săvârșită după miezul nopții. În celelalte zile, Utrenia se săvârșește de obicei dimineața, după răsăritul soarelui. Cu privire la acest moment al zilei s-a hotărât ca Utrenia săvârșită dimineața, să fie urmată imediat de Sfânta Liturghie. 

În unele mănăstiri și catedrale, în ajunul sărbătorilor, Utrenia se săvârșește seara în continuarea Vecerniei și a Litiei și poartă numele de Priveghere. Tot seara se săvârșește și miercuri și vineri în săptămâna a cincea din Postul Mare, precum și în toată Săptămâna Patimilor și poartă numele de Denie.

Categoria: Liturgica

Cautare:

Cand se oficiaza Utrenia?

Vizualizari: 441

Id: 25320

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.