Cand se savarseste Vecernia unita cu Sfanta Liturghie si de ce?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cand se savarseste Vecernia unita cu Sfanta Liturghie si de ce?

Deși, de regulă, Vecernia se oficiază seara, există anumite cazuri în care se săvârșește dimineața - atunci când este unită cu Sfânta Liturghie. Este oficiată astfel în special în Postul Mare, când în zilele obişnuite are loc Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite, care are ca parte componentă Vecernia.

De asemenea, Vecernia poate fi unită cu Liturghia Sfântului Vasile cel Mare în patru zile din timpul anului bisericesc, la Ajunul Crăciunului şi al Bobotezei, precum şi în Joia şi în Sâmbăta din Săptămâna Patimilor. Cu Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur se unește atunci când ziua Bunei-Vestiri este de luni până vineri, în Postul Mare.

Vecernia ține locul Liturghiei catehumenilor. Unirea Vecerniei cu Sânta Liturghie amintește de rânduielile existente în primul mileniu creștin când, în zilele de ajunare, Sfânta Liturghie se săvârșea seara, după vremea Vecerniei - pentru a nu fi întreruptă ajunarea și pentru a se putea împărtăși credincioșii.

Categoria: Liturgica

Cautare:

Cand se savarseste Vecernia unita cu Sfanta Liturghie si de ce?

Vizualizari: 445

Id: 25629

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.