CAPITOLUL 42 :: Limonariu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

CAPITOLUL 42 :: Limonariu

VIATA LUI AVXANANTIS, ROBUL LUI DUMNEZEU

Am vazut in acelasi loc si pe avva Avxanantis in chilia lui. Era un barbat milostiv, infranat si sihastru. Ducea o viata atat de aspra ca la patru zile manca o singura prescura douazeci de minute pe zi. Se intampla insa ca o manca si o data pe saptamana. Pe la sfarsitul vietii lui, acest parinte vrednic de respect, s-a imbolnavit de pantece. L-am dus deci, in bolnita din Ierusalim a patriarhului. Intr-o zi pe cadn eram langa patul lui, avva Conon staretul lavrei celui intru sfinti parintele nostrum Sava, i-a trimis o batista cu o prescura si sase monezi trimitandu-I vorba:

- Iarta-ma , ca n-am venit, dar nu ma lasa boala mea sa vin si sa te imbratisez.

Batranul a pastrat prescura, dar i-a trimis inapoi monezile, trimitandu-i vorba:

- Daca vrea Dumnezeu sa ma tina in viata aceasta, mai am parinte, zece monezi. Daca le voi cheltui iti voi trmite vorba, ca sa mi le trmiti pe acestea sase. Iti spun asta parinte, ca s a afli ca peste doua zile plec din lumea aceasta.

Si asa s-a intamplat. Si l-am dus pe el in lavra Faran unde l-am ingropat. Fericitul acesta a fost intru sincelul celor sfinti Eustochiei si Grigorie. Parasindu-i pe acesti doi, s-a desavarsit in pustie. De loc era din angira Galatiei.

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.