CAPITOLUL 46 :: Limonariu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

CAPITOLUL 46 :: Limonariu

MINUNATA VEDENIE A LUI AVVA CHIRIAC DIN LAVRA LUI CALAMON SI DESPRE CELE DOUA CARTI ALE NELEGUITULUI NESTORIE

Ne-am dus odata la avva Chiriac preotul lavrei lui Calamon de langa sfantul rau Iordan. Si ne povestea zicand:

Intr-o noapte, vad in vis o femeie vrednica de respect, imbracata in porfira, impreuna cu doi barbati sfinti si cinstiti, ca sta la usa chiliei mele. Am luat pe femeie drept Stapana noastra Nascatoare de Dumnezeu iar pe cei doi barbati care erau ce ea drept sfantul Ioan Teologul si sfantul Ioan Botezatorul. Am iesit afara din chilie si i-am rugat sa intre inauntru ca sa faca o rugaciune in chilia mea. Femeia insa n-a vrut. Si m-am rugat mult timp staruitor de dansa, spunadu-i: "Sa nu ma intorc rusinat si infruntat" si multe altele. Cand ea a vazut ca starui inca in cererea mea, mi-a raspuns cu asprime:

- Ai in chilia ta pe dusmanul meu. Cum vrei sa intru?

Dupa aceste cuvinte a plecat. Cand m-am desteptat, am inceput sa ma vait si sa ma gandesc daca n-am pacatuit cu ceva cu mintea impotriva ei, caci nu era nimeni altcineva in chilie decat numai eu. Desi m-am chinuit multa vreme, totusi nu m-am gasit vinovat cu nimic fata de ea. Vazandu-ma invaluit de tristete, am luat o carte sa citesc ca prin citit sa-mi indepartez tristetea. Cartea pe care am luat-o era a lui Isihie preotul Ierusalimului. Cand am deschis cartea, gasesc scrise la sfarsitul ei doua cuvantari ale nelegiuitului Nestorie. Indata am cunoscut ca acesta era dusmanul Stapanei noastre, Sfanta Nascatoare de Dumnezeu. Atunci m-am sculat si am plecat si am data cartea celui care mi-o imprumutase si i-am spus:

- Ia-ti frate, cartea! N-am avut folos din ea cata paguba, si i-am povestit cele intamplate. El, plin de zel, a rupt indata din carte cele doua cuvantari ale lui Nestorie si le-a pus pe foc zicand:

- Sa nu ramana in chilia mea vrajmasul Stapanei noastre, Sfintei Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria.

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.