Care este legatura intre rugaciunea personala si rugaciunea din Biserica?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Care este legatura intre rugaciunea personala si rugaciunea din Biserica?

Rugăciunea personală trebuie să  fie o prelungire a rugăciunii din biserică. La biserică se spun lucruri pe care nu le auzi în altă parte și de fapt sunt lucruri extraordinare prin conținut, și atunci ești dator să te rogi și acasă, dar nu poți neglija slujbele Bisericii. Slujbele Bisericii sunt vuietul Duhului și prin conținut și prin realizare: prin conținut în sensul că sunt formulate de Duhul Sfânt și ca realizare sunt vuietul Duhului prin faptul că textele nu rămân în cărți, ci se realizează prin cântare, prin rostire.

(Arhimandritul Teofil Părăian, Pași pe calea duhovnicească – convorbiri realizate de Părintele Sabin Vodă, Editura Reîntregirea, Alba Iulia, 2010, p. 64)

Categoria: Articole

Cautare:

Care este legatura intre rugaciunea personala si rugaciunea din Biserica?

Vizualizari: 416

Id: 18571

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.