Care este nadejdea cea mai vrednica?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Care este nadejdea cea mai vrednica?

Care este nădejdea cea mai nestrămutată, fără greșeală și vrednică de crezământ a creștinului celui adevărat? Nădejdea vieții veșnice și a răsplății veșnice. La împlinirea ei au ajuns toți cei care s-au nevoit întru adevăr după duhul Bisericii și al tuturor sfinților. Care este nădejdea cea mai șubredă, cea mai amăgitoare, cea mai pieritoare, cea mai asemănătoare cu o nălucă? Nădejdea fericirii pământești, a bunătăților pământești: a sănătății, a lungimii de zile, a bogăției, a slavei pământești, a cinstirilor, a plăcerilor, a biruințelor pământești, a feluritelor câștiguri. 

Oare sfinții s-au amăgit vreodată în nădejdea lor, în nevoințele lor până la sfârșitul vieții? Nu. Oare cei ce au adunat bogăția pământească, cei ce au alergat după slava pământeasă, după cinstiri, nu s-au înșelat amarnic și pentru totdeauna? Oare nu este tot lucrul pământesc fum care piere? Nu e nimic mai sfânt și mai vrednic de crezământ decât Biserica lui Dumnezeu, decât învățătura ei, decât slujbele, Tainele și ierarhia ei, și nu este nimic mai amăgitor decât lumea și decât a face pe plac lumii.

(Sfântul Ioan de Kronstadt, Despre tulburările lumii de astăzi, Editura Sophia, București, 2011, pp. 66-67)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Care este nadejdea cea mai vrednica?

Vizualizari: 337

Id: 8278

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.