Care este timpul cel mai potrivit pentru rugaciune?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Care este timpul cel mai potrivit pentru rugaciune?

Tot timpul este potrivit pentru a lăuda pe Dumnezeu, căci şi îngerii Îl laudă neîncetat. Dar timpul cel mai de preţ pentru sfânta rugăciune, este la miezul nopţii, cum spune psalmistul: "În miezul nopţii m-am sculat să mă mărturisesc Ţie, pentru judecăţile dreptăţii Tale" (Psalmul 118, 62). Şi aceasta, pentru că noaptea mintea şi inima sunt eliberate de grijile trecătoare, iar creştinii se pot ruga mai în linişte. Sfinţii Părinţi numesc rugăciunea de noapte, rugăciune de aur, pe cea de dimineaţă, rugăciune de argint şi pe cea din timpul zilei, rugăciune de lut, fiind amestecată cu multe gânduri şi griji.

(Arhimandrit Ioanichie Bălan, Călăuză ortodoxă în familie şi societate, volumul II, Editura Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Iaşi, 1993, p. 52)

Categoria: Articole

Cautare:

Care este timpul cel mai potrivit pentru rugaciune?

Vizualizari: 405

Id: 11525

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.