CASA DE TOLERANTA

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

CASA DE TOLERANTA


CASA DE TOLERANTA


283. - Casa de toleranta, sau prostitutie din orase, este cea mai scarboasa adapostire si ocupatie. Daca curvia era pedepsita cu moartea prin ardere (Lev. 21, 9; Deut. 22, 21), apoi cei ce negutatoresc acest pacat, cu atat mai mult merita osanda. Barbatii care dau sotiile lor, parintii care dau fetele lor la astfel de pacate, prostituatele si cei ce le ocrotesc si negutatoresc acest pacat, nu pot primi dezlegare la spovedanie si nici macar sa intre in biserica, sau sa li se primeasca darurile, pana ce nu se pocaiesc deplin. Ei se canonisesc ca si preacurvarii. In caz ca s-ar primi din nestiinta vreun dar de la astfel de oameni, cu el sa se cumpere numai carbuni si lemne pentru a fi dati la baia publica. La moartea lor sa nu se ingroape in cimitir fara o deplina indreptare.


284. -”Hotaram ca cei ce aduna curve si le intretin spre pierzarea sufletelor in case de prostitutie, daca vor fi clerici sa se cateriseasca si apoi sa se afuriseasca, iar de vor fi laici sa se afuriseasca definitiv”, -VI ec. 86.-

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

CASA DE TOLERANTA

Vizualizari: 743

Id: 588

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.