Cat de pretioasa este bogatia?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cat de pretioasa este bogatia?

Bogaţii sunt nefolositori, da, nefolositori. În afară de cei care sunt milostivi şi iubitori de oameni. Dar, din păcate, puţini bogaţi, foarte puţini se disting prin iubirea lor de oameni. Cei mai mulți sunt afundați în egoism, neîndurare, în păcat. Pune, dacă vrei tot aurul pământului, și vei vedea că nu poate cumpăni vătămarea pe care ți-o provoacă deținerea lui. Adică, chiar dacă ai avea pământurile și mările tale, țările și orașele lumii, dacă ar lucra pentru tine toată omenirea, dacă izvoarele ar țâșni aur în loc de apă, și atunci aș spune că nu valorezi nici trei bănuți, de vreme ce ai pierdut împărăția cerurilor.

Să nu credem, aşadar, că bogăţia este de mare preţ. De mare preţ nu este să dobândească cineva bani, ci frică de Dumnezeu.

(Sfântul Ioan Gură de Aur, Problemele Vieții, traducere de Cristian Spătărelu și Daniela Filioreanu, Editura Egumenița, pp. 157-158)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Cat de pretioasa este bogatia?

Vizualizari: 457

Id: 13442

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.