Cat de ușor e sa traiesc, Doamne, cu Tine! ‒ Scurta rugaciune a lui Soljenițan

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cat de ușor e sa traiesc, Doamne, cu Tine! ‒ Scurta rugaciune a lui Soljenițan

Cât de ușor e să trăiesc, Doamne, cu Tine! Cât de ușor îmi e să cred în Tine! Când mintea mi-e cuprinsă de nedumerire Sau se umple de deznădăjduire, Când toți cei învățați nu văd mai departe, Dincolo de această noapte, Și nu știu ce ar trebui să facă mâine oare, Tu îmi trimiți clara încredințare Că Tu exiști și că mereu Te-ai îngrijit Calea binelui ca să nu ia sfârșit. De pe culmea deșartei slave pământești, De unde eu nu aș putea Să trimit oamenilor lumina Ta, Spre acea cale uimit privesc, Căci singur pe ea niciodată Nu voi putea să pășesc Calea aceea minunată, Pe care doar cei cu nădejde călătoresc. Și atâta timp Tu îmi vei dărui Să o parcurg, cât îmi va trebui, Iar când nu voi mai izbuti, Înseamnă că Tu ai orânduit cu dreptate Să meargă alții mai departe. (Arhimandritul Tihon Șevkunov, Nesfinții sfinți și alte povestiri, Editura Egumenița, Galați, 2013, pp. 154-155)

Categoria: Articole

Cautare:

Cat de ușor e sa traiesc, Doamne, cu Tine! ‒ Scurta rugaciune a lui Soljenițan

Vizualizari: 356

Id: 3760

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.