Cat si cum cerem de la Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cat si cum cerem de la Dumnezeu

E semnificativ ce cerem lui Dumnezeu. Zice cineva că pe om îl poţi cunoaşte mai bine după întrebările pe care le pune, decât după răspunsurile pe care le dă. Cuvântul se poate construi şi mai restrâns, din punct de vedere religios.

Adâncimea lui Dumnezeu într-un om sau superficialitatea (cât de la suprafaţă este Dumnezeu în om) o poţi cunoaşte din lucrurile pe care le cere, mai bine decât din cuvintele pe care le spune. Unii nu-I cer nimic; alţii îi cer nimicuri. Unii îi cer socoteală; alţii, să facă El ce vor ei! Iar alţii, să nu existe în faţa lor; și pomelnicul s-ar putea lungi.

Prescurtăm. În această privinţă, sfinţii ajungeau unii ca îngerii, care unindu-se întru totul cu voia lui Dumnezeu, pentru ei nu mai voiau ceva deosebit, de aceea, nici nu-I mai cereau nimic. Aşa se aseamănă începuturile şi sfârşitul credinţei: unii nu-I cer nimic sau îi cer nimicuri, iar ceilalţi, sfinţii, nu mai cer nimic. Sfinţii cei mari, din desăvârşita credinţă în Dumnezeu, nu mai cereau nici măcar mântuirea. Smerenia acestora atinsese desăvârşirea. Totuşi, mântuirea, desăvârşirea, e acel lucru care trebuie! Pentru acest lucru - iertarea lumii - se roagă şi Sfinţii din cer.

(Din învățăturile Părintelui Arsenie Boca – Talanții Împărăției, Editura Credința Strămoșească, 2008, pp. 185-186)

Categoria: Articole

Cautare:

Cat si cum cerem de la Dumnezeu

Vizualizari: 503

Id: 9954

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.