Cauti sa dobandesti smerenia, atunci ia-te dupa cei ce se poarta smerit

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cauti sa dobandesti smerenia, atunci ia-te dupa cei ce se poarta smerit

Cine a văzut un om care să strălucească prin virtuţi, dar simplu să pară înaintea oamenilor, să aibă viaţă luminoasă, cunoştinţe înţelepte şi duhul smerit? Fericit cel ce se smereşte pe sine întru toate, fiindcă acela se va înălţa. Fiindcă cel ce se smereşte pentru Dumnezeu în toate şi se micşorează pe sine, pe acela îl va preaslăvi Dumnezeu. Iar pe cel ce flămânzeşte şi însetează pentru Dumnezeu, pe acela îl va îndestula Dumnezeu cu bunătăţile Sale. Şi pe cel ce gol petrece de dragul Său, îl îmbracă Dumnezeu cu slăvită haină a nestricăciunii. Iar cel ce în sărăcie pentru Dânsul se află, află mângâiere în bogăţia cea adevărată a Lui. De te umpli de ocară pentru Dumnezeu, se va înmulţi slava ta în toată vremea vieţii tale, fără ca tu să știi.


Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Cauti sa dobandesti smerenia, atunci ia-te dupa cei ce se poarta smerit

Vizualizari: 487

Id: 19066

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.