Ce ascunde textul evanghelic fata de cele mai impunatoare opere literare?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce ascunde textul evanghelic fata de cele mai impunatoare opere literare?

Aţi văzut vreodată flori artificiale aparţinând meşterilor francezi? Sunt făcute atât de bine încât nu sunt mai prejos prin frumuseţe ca o floare vie. Dar lucrul acesta rămâne valabil doar până ce privim ambele flori cu un ochi slab şi fără alte instrumente. Dacă vom lua o lupă ce vom vedea atunci? În locul unei floricele vom găsi o îngrămădire de sfori, de noduri groase şi urâte, în locul unei creaţii minunate prin frumuseţe şi supleţe. Şi cu atât este mai puternică lupa, cu atât va fi mai clară diferenţa dintre minunata creaţie a mâinilor lui Dumnezeu şi jalnica imitaţie a omului. Cu cât ne adâncim mai mult în textul evanghelic, cu atât mai mult se lămureşte diferenţa dintre acesta şi cele mai bune creaţii ale măreţelor minţi omeneşti. Oricât de minunată şi profundă ar fi orice renumită operă omenească, ştiinţifică sau artistică, pe fiecare o poţi înţelege până la sfârşit. Este profundă, este adâncă, dar ea are un capăt. Evanghelia nu are capăt. Cu cât privim mai profund în Evanghelie, cu atât mai larg se desfăşoară sensurile ei inepuizabile pentru orice minte genială.

 

(Starețul Varsanufie de la Optina, Editura Doxologia, Iași, 2011, p. 179)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Ce ascunde textul evanghelic fata de cele mai impunatoare opere literare?

Vizualizari: 369

Id: 13615

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.