Ce cale sa aleg, Parinte?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce cale sa aleg, Parinte?

Să nu vă chinuie problema alegerii între căsătorie și celibat. Uneori, vor veni zile în care veți simți dorințe sufletești și trupești pentru căsătorie, iar alte zile în care aceste dorințe vor scădea în intensitate, pentru că veți avea dorințe dumnezeiești, mai presus de căsătorie. Când vor veni ispitele trupești, nu încercați să le alungați cu violență, căci satana le va face încă și mai atrăgătoare și, astfel, vă vor vătăma. E mai bine să le întâmpinați cu calm, transformându-le, din dorințe păcătoase, în dorințe legitime. Să vă spuneți, atunci: „Poate mă voi căsători și mă voi bucura de plăcerile conjugale, așa cum vrea Hristos.”. Când iarăși veți avea dorințe de feciorie, să le primiți cu recunoștință, cultivând în taină arta sfințeniei. Cândva, balanța va înclina fie într-o parte, fie într-alta. Unii se străduiesc să se sfințească luptând împotriva patimilor și păcatelor lor, iar alții, iubind pe Hristos și voia Lui. Primii ajung să împlinească puține lucruri, căci lupta lor este foarte dură, pe când aceștia din urmă înfăptuiesc mai multe, deoarece, când îl iubești pe Hristos, patimile și păcatele își pierd orice farmec și atracție în fața bucuriei pe care o simți iubindu-L pe El. Când vin zorile și intră în odaie lumina, bezna se risipește îndată.

(Părintele Porfirie, Antologie de sfaturi și îndrumări, Traducere de Prof. Drd. Sorina Munteanu, Editura Bunavestire, Bacău, pp. 110-111)

Categoria: Articole

Cautare:

Ce cale sa aleg, Parinte?

Vizualizari: 405

Id: 22084

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.