Ce este dreptatea?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce este dreptatea?

Dreptatea este colţuroasă şi noduroasă: pe unul îl agaţă, pe altul îl înghionteşte. Iar cei care nu iubesc dreptatea o socotesc necuviinţă şi chiar insultă.
Nici o scuză nu este îngăduită în abaterea de la dreptate... Dreptatea este lucru dumnezeiesc.  Dreptatea despre care mă întrebaţi nu înseamnă nimic mai mult decât ceea ce înseamnă dreptatea - viaţa dreaptă, curată şi sfântă, fară de care nimeni nu va vedea împărăţia lui Dumnezeu. Împărăţia lui Dumnezeu este în urmă, iar în faţă este dreptatea. Trebuie mai întâi să fim stăpâniţi de dreptate, iar apoi împărăţia lui Dumnezeu de la sine va cădea în mâinile noastre.

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Sfaturi înţelepte, Editura Egumeniţa, Galaţi, p. 386)

Categoria: Articole

Cautare:

Ce este dreptatea?

Vizualizari: 342

Id: 24197

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.