Ce este Polieleul?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce este Polieleul?

Polieleul, care înseamnă „multă milă”, se cântă la vecernia praznicelor împărătești ale Mântuitorului și ale Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, la care se adaugă, conform Tipicului Mare, alte două mari sărbători - ale Sfântului Ioan Botezătorul (Naşterea si Tăierea capului) și sărbătoarea Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Polileul se cântă și în cadrul Utreniei, la sărbătorile sfinților cu priveghere și polieleu, sau doar a sfinților „cu polieleu”, fără priveghere. De obicei, în cadrul acestor slujbe se cântă doar psalmii 134 și 135. Psalmul 136 este adăugat celorlalți doi doar în duminica fiului risipitor, a lăsatului sec de carne și a lăsatului sec de brânză, de dinainte de Postul Mare.

Este un moment important în cadrul slujbei, deoarece Ușile Sfântului Altar sunt deschise, iar preotul cădește biserica, dând slavă milei dumnezeiești.

Categoria: Liturgica

Cautare:

Ce este Polieleul?

Vizualizari: 371

Id: 25345

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.