Ce inseamna a fi misionari crestini in acest secol?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce inseamna a fi misionari crestini in acest secol?

A fi misionar creştin în acest secol înseamnă a fi martor şi propovăitor al lui Dumnezeu cu argumente scoase din rezultatele ştiinţei însăşi; a pune în evidenţă incapacitatea tuturor sistemelor filosofice prin care a trecut omenirea de a arăta un sens al vieţii, de a face vădită neputinţa lumii şi a mijloacelor descoperite în ea de a ne face cu adevărat fericiţi, a arăta din insuficienţele lumii acesteia că ea nu poate fi singura realitate, dar şi minunea raţionalităţii ei care nu-şi are o explicare fără un Creator conştient, raţional, sau mai presus de raţiune. A arăta că lumea aceasta trebuie să aibă un scop, dar acest scop nu e în ea însăşi.

Dar a fi misionar înseamnă şi a arăta că se poate trăi şi o viaţă cinstită, curată, în duh de ajutorare a altora, neegoistă şi neduşmănoasă într-un secol în care neîncrederea între oameni şi lupta unora împotriva altora pentru idei neesenţiale şi neputincioase nu pot să dea un sens automulţumitor existenţei.

(Arhim. Ioanchie Bălan, Ne vorbeşte Părintele Dumitru Stăniloae, Ed. Episcopiei Romanului, 1993, pp. 128-129)

Categoria: Articole

Cautare:

Ce inseamna a fi misionari crestini in acest secol?

Vizualizari: 435

Id: 22175

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.