Ce inseamna a te spovedi?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce inseamna a te spovedi?

Când am ajuns în fața judecății, a spovedaniei de bună voie, nu trebuie să căutăm dezvinovățire pentru păcatele noastre. Să ne ostenim de bună voie în a ne învinovăți pe noi înșine! Această muncă este istovitoare! Fie să roșim de timiditate! În flăcările învinovățirii de sine ard păcatele noastre, dar dacă începem să ne dezvinovățim, să ne îndreptățim, s-a terminat cu folosul spovedaniei noastre. Ce înseamnă a te spovedi? A te pocăi! Și omul care se căiește cu adevărat știe numai un singur lucru – să plângă și să ceară îndurare. Dacă începem să ne îndreptățim, să viclenim, orice stare de pocăință sufletească va dispărea. În Taina Mărturisirii starea sufletească de pocăință e un lucru de foarte mare însemnătate!

(Arhimandrit Serafim Alexiev, Leacul uitat – Sfânta Taină a Spovedaniei, Traducere din limba bulgară de Gheorghiță Ciocioi și Petre-Valentin Lică, Editura Sophia, București, pp. 75-76)

Categoria: Articole

Cautare:

Ce inseamna a te spovedi?

Vizualizari: 427

Id: 15582

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.