Ce inseamna a trai pe Hristos…

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Ce inseamna a trai pe Hristos…

Vorbind despre prezenţa lui Dumnezeu în mintea noastră, nu înseamnă că noi vedem pe Dumnezeu, ci că Dumnezeu ne vede. Iată atitudinea dreaptă: să lucrăm în prezenţa Dumnezeului Care ne priveşte.

Cât despre vise, nu pot spune mai mult decât Ioan Scărarul. După Părinţii Bisericii cel mai bine este să nu le dai crezare. Pentru a ne face să credem viziunilor noastre vrăjmaşul poate într-adevăr izvodi vise care se împlinesc apoi în viaţa zilnică. Se cuvine deci să fim cu cât mai multă luare-aminte. Este destul o singură dată, şi iată înşelarea, cu toată droaia sa de primejdii. Avem cuvântul lui Hristos şi al apostolilor: el ne este de ajuns.

Este foarte important ca niciodată să nu căutăm semne vădite ale bunăvoinţei dumnezeieşti, ca, de pildă, darul facerii de minuni.

A trăi pe Hristos prin şi pentru sine, separat de ceilalţi, înseamnă a avea experienţa neîndestulării făpturii omeneşti pentru viaţa creştină. Dimpotrivă, unde doi, trei, patru sau mai mulţi se adună pentru acelaşi ţel, puterea fiecăruia se înmulţeşte la nesfârşit. Scriptura zice: „Vai celui singur!”. Doi, în schimb, pot fi de-acum de nebiruit.

(Arhimandrit Sofronie, Din viaţă şi din Duh, Editura Reîntregirea, Alba Iulia, 2014, p. 38)

Categoria: Articole

Cautare:

Ce inseamna a trai pe Hristos…

Vizualizari: 594

Id: 9536

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.