Ce inseamna ca am ingropat talantul?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce inseamna ca am ingropat talantul?

În parabola evanghelică despre talanţi se spune că un slujitor a îngropat talantul dat lui de Dumnezeu. Unii înţeleg cuvintele «l-a îngropat în pământ», ad litteram. De fapt, aceste cuvinte înseamnă că el a cheltuit talantul doar pentru cele pământeşti. Tot talantul dat de Dumnezeu, omul l-a folosit în exclusivitate pentru dobândirea celor pământeşti, deşarte, trecătoare, nu a dobândit nimic pentru viaţa viitoare, veşnică. De exemplu, profesorii, învăţătorii (nu vorbesc despre acei oameni care, în mod direct, prin învăţăturile lor se corup pe sine şi pe alţii), dacă se mărginesc doar la cunoştinţele lor ştiinţifice, nefăcând nimic folositor pentru sufletele lor, desigur că au îngropat în pământ talantul lor.

(Starețul Varsanufie de la Optina, Editura Doxologia, Iași, 2011, p. 152)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Ce inseamna ca am ingropat talantul?

Vizualizari: 445

Id: 17433

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.