Ce ne ajuta cel mai mult in izgonirea diavolilor desfranarii?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce ne ajuta cel mai mult in izgonirea diavolilor desfranarii?

Credința în Dumnezeu, frica de El și căutarea stăruitoare a ajutorului dumnezeiesc. Virtuțile nu se câștigă doar cu puterile omenești. Acest lucru este valabil mai cu seamă în privința curăției. Unii oameni, pierzându-și credința în Dumnezeu, dar neliniștiți din pricina tineretului de astăzi afundat în desfrânare, recomamdă ca ieșire din această stare sportul, jocurile, tehnica, preocupările artistice, literatura, știința și altele. Se vădește însă că nimic din toate acestea nu poate fi în stare să oprească nestăpânitul clocot al patimilor desfrânării. Dimpotrivă, ele din ce în ce mai mult se întețesc. Realitatea ne arată că, îndată ce te-ai rupt câtuși de puțin de credința în Dumnezeu, te-ai îndepărtat de singurul sprijin al virtuții. Cel Ce ne dă armură pentru biruința în lupta cu necuratele patimi este Dumnezeu. Fără această întrarmare, nimeni nu a putut să stea împotriva răutăților diavolești. Ca urmare, dacă dorești să biruiești, îmbracă armura dumnezeiască!

(Arhimandrit Serafim Alexiev, Curăția-tâlcuire la Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul, Editura Sofia, București, 2007, pp. 50-52)

Categoria: Articole

Cautare:

Ce ne ajuta cel mai mult in izgonirea diavolilor desfranarii?

Vizualizari: 322

Id: 15308

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.