Ce reprezinta cuvintele „Intelepciune, drepti!”?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce reprezinta cuvintele „Intelepciune, drepti!”?

Cuvintele rostite de preot sau de diacon la „Vohodul mic” au mai întâi un sens practic, întrucât în Biserica primară (ca și astăzi), creștinii erau îndemnați prin aceste cuvinte să se ridice de pe locurile lor și să se pregătească cu evlavie de acest moment liturgic, nu în poziția de șezut, ci în picioare ca semn de cinstire a Cuvântului lui Dumnezeu, prezent acum prin Evanghelie (Vasile Mitrofanovici, „Liturgica Bisericii Ortodoxe”), totodată ridicarea Evangheliei și exclamaţia „Înțelepciune, drepți!” este o mărturisire a prezenței lui Hristos și o atenționare asupra felului în care trebuie să-L întâmpinãm: cu sufletul deschis spre primirea Înțelepciunii supreme și cu trupul drept, în stare de veghe.

Categoria: Liturgica

Cautare:

Ce reprezinta cuvintele „Intelepciune, drepti!”?

Vizualizari: 591

Id: 25832

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.