Ce se cere pentru a ne mantui?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce se cere pentru a ne mantui?

Credinţa Bisericii noastre este singura dreaptă şi în acord cu Sfintele Scripturi. Din înseşi Sfintele Scripturi se arată că pentru mântuirea omului sunt cerute amândouă, atât harul, cât şi dispoziţia omului. Din înseşi cuvintele Mântuitorului se mărturiseşte necesitatea coexistenţei lor. Domnul, deşi a venit pentru mântuirea neamului omenesc, nu i-a mântuit pe toţi, cu toate că El a voit ca toţi să se mântuiască şi la cunoştinţa adevărului să vină ci i-a mântuit numai pe cei care I-au urmat Lui, fiindcă atunci când a propovăduit, a zis: Cel ce voieşte să vină după Mine, să se lepede de sine. Pentru mântuire se cere lepădare de sine, care, altminteri, este cu neputinţă fară dispoziţia interioară şi fără propria voinţă. Dar, de asemenea, propovăduieşte şi către cei care primesc mântuirea din faptele legii, zicând: Eu sunt uşa: dacă intră cineva prin Mine, se va mântui. Şi fară Mine nu puteţi face nimic.

(Sfântul Nectarie de EghinaDespre îngrijirea sufletului, Editura Sophia, București, 2009, p. 65)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Ce se cere pentru a ne mantui?

Vizualizari: 284

Id: 14653

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.