Ce se intampla daca ne laudam?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce se intampla daca ne laudam?

Nu te încrede în puterea ta, până ce, fiind pus la încercare, nu te vei afla neschimbat. În felul acesta încearcă-te în toate. Dobândeşte-ţi o dreaptă încredere în tine, ca să calci în picioare pe vrăjmaşii tăi, şi concentrează-ţi mintea, şi nu te bizui pe puterea ta, ca nu cumva lăsat fiind în neputinţa firii, să-ţi afli propria ta neputinţă. Să nu te încrezi nici în cunoştinţa ta, ca nu cumva prin mijlocirea ei să te prindă în cursă vrăjmaşul. Fii blând la vorbă, şi nicidecum nu vei fi necinstit (nu-ţi vei pierde cinstea). Dobândeşte-ţi grai dulce, şi pe toţi ţi-i vei face prieteni. Să nu te lauzi niciodată cu limba ta pentru lucrurile tale, ca nu cumva să te faci de ruşine. Căci de orice lucru s-ar lăuda omul, îngăduie Dumnezeu, ca el să se schimbe în privinţa acelui lucru, pentru ca astfel să se smerească şi să se deprindă cu smerenia. Din pricina aceasta trebuie să le laşi pe toate în seama Providenţei lui Dumnezeu, şi să crezi că nu este nimic neschimbat în viaţa aceasta.

(Sfântul Isaac SirulCuvinte despre nevoință, Editura Bunavestire, Bacău, 1997, p. 44)

 

Categoria: Articole

Cautare:

Ce se intampla daca ne laudam?

Vizualizari: 329

Id: 20146

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.