Ce sunt cantarile lui Moise?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce sunt cantarile lui Moise?

Cântările lui Moise le găsim în Psaltire împărţite în nouă cântări, care se cântă în zilele de rând ale Postului Mare. Aici ne este arătat felul cum se citesc şi cum sunt împărţite aceste cântări în sfântul şi marele post.

În trecut, exista o rânduială atât pentru zilele de rând din timpul anului, cât și pentru zilele de sărbătoare. Unele începeau cu „Să cântăm Domnului” pe care le citim în toate duminicile şi în toate Praznicele cele Împărăteşti, Praznicele Născătoarei de Dumnezeu, Praznicele Sfinţilor care au Polieleu sau Doxologie mare şi în toată perioada Penticostarului, iar altele „Domnului să ne rugăm”, le citim în restul zilelelor care nu sunt menţionate mai sus.

Utrenia sau “slujba răsăritului” reprezintă o îmbinare între imnografie și textul scripturistic: Cântările lui Moise sau Cântările biblice, care are o însemnătate aparte deoarece Psaltirea este una dintre cele mai populare scrieri biblice vechitestamentare, și fără îndoială, o carte a sufletelor credincioșilor.

Categoria: Liturgica

Cautare:

Ce sunt cantarile lui Moise?

Vizualizari: 415

Id: 25350

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.