Ce trebuie sa invete duhovnicul pe ucenicul sau?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce trebuie sa invete duhovnicul pe ucenicul sau?

Să aleagă, să hotărască.

Ce să aleagă şi ce să hotărască?

Să aleagă şi să hotărască să trăiască întotdeauna pe Dumnezeu, să-L simtă.

Înainte de toate însă, Stareţul trebuie să-l înveţe pe ucenicul său să practice şi să trăiască rugăciunea lui Iisus. Pentru că în numele lui Hristos, ucenicul, monahul, găseşte realitatea dumnezeirii, trăieşte Biserica şi trăieşte taina celuilalt. În numele lui Hristos, el este un monah adevarat, în legătura aceasta, cu rugăciunea aceasta simplă. Este atât de simplă, ea este pentru toţi! Este o rugăciune pe care o poţi săvârşi unde doreşti. Această rugăciune intensă, comuniunea, legătura cu numele lui Hristos este puntea, este legătura, este ceea ce ne conduce pe noi către Dumnezeu.

(Extras din Conferinţa Monahismul ortodox – Un dar pentru lume, susţinută de Părintele Arhim. Elisei, stareţul Mănăstirii Simonos-Petra, Iaşi, 11 octombrie 2015)

Categoria: Articole

Cautare:

Ce trebuie sa invete duhovnicul pe ucenicul sau?

Vizualizari: 453

Id: 5347

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.