Ce virtute ne poate pazi in vremurile ce vor veni?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce virtute ne poate pazi in vremurile ce vor veni?

Lepădarea de sine. Nu ne rămâne decât să ne luăm jugul lui Hristos, să ne luăm cămașa Lui, toate chinurile Lui. Și așa ne va da Bunul Dumnezeu și darul rugăciunii. Sunt și la noi oameni care cad, se prăbușesc, dar sunt și oameni care rămân în demnitatea lor, și cu rugăciunile lor vrednice pe care le primește Dumnezeu, va fi salvat și neamul acesta. Dar să nu ne găsim în nepăsare. Să nu ne ispitească toate aceste așa zise bucurii ale acestei vieți pământești. Noi trebuie să ne educăm de pe acum copii, să ne formăm pe noi înșine, să putem posti, să ne putem ruga, să menținem o stare în care să nu ne părăsească Dumnezeu. Atunci când ne părăsește Dumnezeu cădem în deznădejde. Păzirea de deznădejde — aceasta este o chestiune foarte importantă. Să fim conștienți că omul este în orice moment pe treapta aceasta a ridicării. Nu-i a creștinului deznădejdea. Deznădejdea este numai a omului lipit de material.

(Fundația Justin Pârvu, Ne vorbește părintele Justin, Petru Vodă, 2011, p. 225)

Categoria: Articole

Cautare:

Ce virtute ne poate pazi in vremurile ce vor veni?

Vizualizari: 415

Id: 17784

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.