Ceea ce ochii nu au vazut

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ceea ce ochii nu au vazut

Vorbele negrăite spuse lui Pavel în rai, adică însăși bunătățile cele veșnice „pe care ochiul nu le-a văzut și urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit, pe care le-a gătit Dumnezeu celor ce-L iubesc pe El”, nu se află închise pe o înălțime, nu sunt mărginite de vreun loc, nu sunt ascunse de vreun adânc, nu sunt ținute la capătul pământului sau al mării, ci sunt înaintea ta și înaintea ochilor tăi. Dar care sunt acestea? Împreună cu bunătățile ce sunt puse de-o parte în ceruri, Însuși Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos, pe care le vedem și mâncăm și bem în fiecare zi, sunt în chip recunoscut acele bunătăți; fiindcă în afara acestora nu vei putea găsi nicăieri nici măcar un singur lucru din cele zise, chiar dacă ai străbate alergând întreaga creație.

(Simeon Noul Teolog, Discursuri teologice și etice – Scrieri I, Editura Deisis, p. 199)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Ceea ce ochii nu au vazut

Vizualizari: 373

Id: 17714

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.