Cei care se ocupa cu vrajitoria spun si multe minciuni

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cei care se ocupa cu vrajitoria spun si multe minciuni

- Părinte, vrăjitorii au vreo vestire lăuntrică?

- Au vestire lăuntrică de la diavolul, dar spun şi multe minciuni. Şi voi să luaţi aminte acolo la arhondaric. Trebuie să controlaţi situaţia. Să vedeţi ce oameni sunt cei care vin, pentru că se poate să vină şi cineva care se ocupă cu vrăjile.

Vi se pare ciudat? La o priveghere au venit aici două persoane ce se ocupau cu vrăjile. Se apropiau de oameni şi le spuneau diferite lucruri. Spuneau şi minciuni, cum că ar avea legături şi cu Kantiotis (mitropolit de Florina, în nordul Greciei). Unei femei i-au spus: „Ţi-au făcut vrăji. Dimineaţă vom veni acasă la tine ca să te dezlegăm cu o cruce pe care o avem”. Vin la priveghere, vorbesc şi puţin duhovniceşte, iar unii îşi spun: „Dacă vin la priveghere înseamnă că sunt oameni credincioşi”, şi astfel îşi deschid inimile lor.

Cum încurcă lumea cu minciunile pe care le spun.

Ca să înşele o tânără, cineva i-a spus: „Părintele Paisie a avut o vedenie prin care i s-a descoperit că o să te căsătoreşti cu mine. Ia şi poartă aceasta fără să cercetezi ce este!”. Şi i-a dat ceva ce era fermecat. Dar aceea, din fericire, nu i-a luat. „Bine, dar Părintele Paisie se ocupă cu acestea?”, a spus ea şi mi-a scris o scrisoare de patru pagini cu litere mărunte, plină de ocări, nişte ocări!... „Nu-i nimic, mi-am spus, ocărăşte-mă! Mai bine cu ocara, decât să te fi înşelat si să fi purtat lucrul cel satanicesc!”.

- Vă cunoştea, Părinte?

- Nu, nu mă cunoştea, nici eu nu-i cunoşteam, nici pe ea, nici pe acela.

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovniceşti, Vol. III, Nevoință duhovnicească, Editura Evanghelismos, București, 2003, pp. 197-197)

Categoria: Articole

Cautare:

Cei care se ocupa cu vrajitoria spun si multe minciuni

Vizualizari: 362

Id: 11440

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.