Cei stapaniti de duhuri rele

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cei stapaniti de duhuri rele

Demonizarea este starea omului în care diavolul, ca duh viclean și necurat ce este, vine înlăuntrul omului și locuiește în el. În această situație, omul nu se mai comportă ca o persoană independentă, ci aproape toate acțiunile și gândurile lui sunt controlate de duhul viclean care pune stăpânire pe mintea sa ori de câte ori vrea și îi dă acestuia ordine. Adică se pierde libertatea voinței omului. Acest duh necurat se manifestă în special înăuntrul sfintelor biserici, unde este deranjat de cele sfinte; de asemenea, se manifestă pe durata exorcismelor în care și discută de multe ori cu preoții. Aceste fenomene le observăm adeseori nu numai în Noul Testament ci și astăzi în biserica Sfântului Gherasim din Kefalonia, în biserica Sfântului Gheorghe din Karea Attiki, în biserica Sfântului Nectarie din Eghina și în alte părți.

(Arhimandrit Nectarie Moulatsioti, Despre farmece și cum pot fi ele dezlegate, Editura Bunavestire, Galați, 2003, p. 25)

Categoria: Articole

Cautare:

Cei stapaniti de duhuri rele

Vizualizari: 434

Id: 22087

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.