Cel ce nu se lupta cu mintea impotriva pacatului

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cel ce nu se lupta cu mintea impotriva pacatului

Pentru gândul desfrânării fiind întrebat avva Chiru Alexandrinul, a răspuns așa: Dacă gând nu ai, nădejde nu ai. Dacă gânduri nu ai, faptă ai. Iar aceasta este ca cel ce nu se luptă cu mintea împotriva păcatului, nici răspunde împotrivă-i, cu trupul îl face pe dânsul (adică pe păcat). Căci cel ce are fapte, prin gânduri nu se supără. A întrebat însă bătrânul pe frate, zicând: nu cumva ai obicei să vorbești cu femei? Și a zis fratele: nu! Vechi și noi zugravi sunt cugetele mele. Aduceri aminte sunt cele ce mă supără și închipuiri de femei. Iar bătrânul a zis către dânsul: de morți nu te teme ci de cei vii fugi și te îndreaptă mai mult spre rugăciune.

(Patericul, ediția a IV-a rev., Editura Reîntregirea, Alba-Iulia, 2004, p. 133)

Categoria: Articole

Cautare:

Cel ce nu se lupta cu mintea impotriva pacatului

Vizualizari: 268

Id: 10291

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.