Cel ce nu se roaga cade in pacat

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cel ce nu se roaga cade in pacat

Ce se întâmplă cu cel ce nu se roagă?

Cel ce nu se roagă cade ușor în păcat și nu poate să se mântuiască. Cine nu se roagă nu are nici o putere în lupta cu ispitele, fiind ca un ostaș fără armă, ca o pasăre fără aripi, ca o mașină fără combutibil, ca o trestie care se pleacă încotro bate vântul. Cel ce nu se roagă este mort gata este ca un pește pe uscat, zice Sfântul Ioan Gură de Aur; este ca un om care nu primește nici o hrană. Dacă Mântuitorul a petrecut nopți înregi în rugăciune, noi ce trebuie să facem ca să ne mântuim? – întreabă Sfântul Ambrozie al Mediolanului. Ne spune chiar Mântuitorul ce să facem: să stăruim în rugăciune (Matei 26, 41).

(Despre rugăciune, Editura Doxologia, Iași, 2009, p. 18)

Categoria: Articole

Cautare:

Cel ce nu se roaga cade in pacat

Vizualizari: 1008

Id: 16775

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.