Cel ce strange pentru sine, isi pierde libertatea!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cel ce strange pentru sine, isi pierde libertatea!

Nimic nu poate fi păstrat  - nimic, cu excepția Împărăției lui Dumnezeu. Așa că renunțăm la lucrurile noastre, unul câte unul, pentru a putea merge liberi – eliberați de povara de a fi bogați. Nu ați observat niciodată că a fi bogați înseamnă, la un alt nivel, o sărăcire? Este destul să spui „am ceasul acesta, este al meu” și să-l închizi în pumn, pentru a fi în posesia unui ceas, dar mai sărac cu o mână. Iar dacă-ți strângi bogățiile în minte, dacă-ți zăvorăști inima pentru a păstra în siguranță ceea ce se află înlăuntrul ei, pentru a nu-ți pierde niciodată bogățiile, atunci mintea și inima ta devin tot atât de mici precum lucrurile printre care te-ai închis.

(Mitropolitul Antonie de Suroj, Școala rugăciunii, ediția a doua, Traducere din limba engleză de Gheorghe Fedorovici, Editura Sophia, București, pp. 63-64)

Categoria: Articole

Cautare:

Cel ce strange pentru sine, isi pierde libertatea!

Vizualizari: 361

Id: 15235

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.