Cel mai bine este sa-l inveti pe copil cu trezvia

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cel mai bine este sa-l inveti pe copil cu trezvia

Fiecare dintre voi, taţi şi mame, să se şi îngrijească de minunatele sale opere la fel ca artiştii ce făuresc cu multă sârguinţă tablouri şi statui - pentru că pictorii, punând zi de zi tabloul în faţa lor, îl acoperă cu culori, străduindu-se ca totul să fie aşa cum trebuie. La fel fac şi pietrarii, înlăturând ce e de prisos şi adăugând ceea ce lipseşte. Şi voi, la fel ca cei care fac statui, să folosiţi pentru creşterea copiilor toată vremea pe care o aveţi, făcând pentru Dumnezeu statui vrednice de minunare: înlăturaţi ce e de prisos, iar ceea ce lipseşte adăugaţi, şi urmăriţi zi de zi cu luare-aminte ce dar au din fire copiii, ca să-l înmulţiţi, şi ce lipsă, ca s-o înlăturaţi, şi cu deosebită osârdie izgoniţi orice prilej de neînfrânare, căci înclinarea către aceasta este cu precădere vătămătoare pentru sufletele tinere. Cel mai bine este să-l înveţi cu trezvia înainte să apuce să guste din cele moleşitoare: să biruie somnul, să privegheze la rugăciune, să însemneze cu semnul crucii toate cuvintele şi toate faptele sale. (Sfântul Ioan Gură de Aur)

(Cum să educăm ortodox copilul, Editura Sophia, București, 2011, p. 75)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Cel mai bine este sa-l inveti pe copil cu trezvia

Vizualizari: 384

Id: 17674

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.